SUPERGOODS MECHELEN

Mon-Sat 10-18h

Onze-Lieve-Vrouwestraat 116

B-2800 Mechelen

Tel. +32 (0) 486 34 12 55

mechelen@supergoods.be
SUPERGOODS GENT

Mon 11-18h, Tue-Sat 10-18h

Brabantdam 56 B

B-9000 Ghent

Tel. +32 (0) 468 31 63 20

gent@supergoods.be
SUPERGOODS ANTWERP

Tue-Sat 10-18h, Sun 13-18h

Kloosterstraat 38

B-2000 Antwerp

Tel. +32 (0) 476 90 37 07

antwerpen@supergoods.be

Supergoods Mechelen

Mechelen Mon-Sat 10-18

Ghent Mon 11-18 Tue-Sat 10-18

Antwerp Tue-Sat 10-18 Sun 13-18

· · · Reacties

6 tricks om duurzamer online te winkelen

· · · Reacties

De laatste weken hebben we her en der kunnen lezen dat dat online winkelen niet altijd zo duurzaam is. Dat kan inderdaad minder duurzaam zijn, alleen al doordat bepaalde internetgiganten draaien op slecht betaalde mini-jobs, met extra lage prijzen, gratis verzending en retours, door middel van overheids- en bankensteun, en dat terwijl ze wel miljoenen aan verlies draaien. En dan hebben we het nog niet over het transport. Met deze tricks doet je het alvast op een verantwoordere manier.

1. Kies duurzame producten

Kies om te beginnen een winkel die duurzame producten verkoopt, bijvoorbeeld biologische producten. Deze winkels hebben vaak milieuvriendelijke praktijken: gerecycleerde verpakkingen, groene stroom, en ze werken met duurzame partners.

2. Koop zo lokaal mogelijk

Wat zeker ook helpt, is dat je kiest voor een bedrijf dat zijn belastingen betaalt in eigen land, zonder shady business. Lokaal shoppen kan online evengoed. Ook om te ruilen is het gemakkelijker als je binnen Europa shopt, of beter nog: binnen de Benelux of België. (lees verder onder de foto)

4. Ruil altijd indien nodig

Als de maat of de kleur toch niet zo goed is, stuur dan het product altijd zo snel mogelijk terug. Je wil je miskopen niet in je garderobe houden: dat is zeker niet duurzaam.

5. Kies een winkel die met Repack of andere duurzame verpakkingen werkt

Supergoods werkt vanaf nu met Repack, net zoals enkele andere leuke groene webshops. Zo spaar je 80 % aan CO2 emissies en verpakkingafval. Bovendien is de verpakking zelf gemaakt uit gerecycleerd materiaal. (lees verder onder de foto)

6. Duurzame leveringen

Kies een webshop die werkt met fietskoeriers, zo houden we de lucht alvast een beetje properder en zorgen we voor duurzame tewerkstelling. Onze pakjes worden bijvoorbeeld opgehaald door de Ecokoeriers in Mechelen, en kunnen in de regio ook met deze fietskoeriers worden geleverd. Je kan eventueel ook altijd vragen om een afhaalpunt te gebruiken, om zeker te zijn dat niemand het pakketje met de auto ter plekke komt brengen.