SUPERGOODS MECHELEN

Mon-Sat 10-18h

Onze-Lieve-Vrouwestraat 116

B-2800 Mechelen

Tel. +32 (0) 486 34 12 55

mechelen@supergoods.be
SUPERGOODS GENT

Mon 11-18h, Tue-Sat 10-18h

Brabantdam 56 B

B-9000 Ghent

Tel. +32 (0) 468 31 63 20

gent@supergoods.be
SUPERGOODS ANTWERP

Tue-Sat 10-18h, Sun 13-18h

Kloosterstraat 38

B-2000 Antwerp

Tel. +32 (0) 476 90 37 07

antwerpen@supergoods.be

Supergoods Mechelen

Mechelen Mon-Sat 10-18

Ghent Mon 11-18 Tue-Sat 10-18

Antwerp Tue-Sat 10-18 Sun 13-18

· · · Reacties

Supergoods gaat RePacken!

· · · Reacties

Sinds vandaag werkt de Supergoods webshop met de herbruikbare verpakkingen van RePack. Deze vrolijke gele zakken worden minstens 20 keer hergebruikt en ze zijn gemaakt uit gerecycleerd materiaal. Zo willen we willen online winkelen duurzamer maken en verpakkingsafval vermijden. 

Voor het milieu is dit eigenlijk een grote stap, want RePack vermindert de CO2 emissies met 80%, zelfs nu het in een eerste fase enkel nog maar vanuit Finland opereert. De geretourneerde zakken worden verwerkt door mindervaliden in een sociale onderneming in Finland. (lees verder onder de foto)

Voor onze klanten brengt dat enkele veranderingen met zich mee. In eerste instantie is de kost voor RePack is iets hoger dan een andere soort verpakking. Dat komt omdat onder meer de retourzending van de zak in de kosten meegerekend is, in de vorm van 3,50 euro statiegeld.

Maar daar krijg je in tweede instantie ook iets voor terug. Zodra je geretourneerde zak bij RePack arriveert, krijg je een beloning in je mailbox: een kortingbon, waarmee je volgende keer 10% korting krijgt bij Supergoods, of in de andere, veelal duurzame webshops die met RePack werken. In die vorm krijg je dus telkens je verzendingskosten terug. En alle bestellingen boven €149 zijn sowieso gratis!

Hoe werkt dat in praktijk?

- Je krijgt alle bestellingen vanaf nu in een gele RePack.

- Als je de aangekochte spullen wenst te houden, hoef je enkel de RePack-verpakking terug te sturen. Uiteraard is dat gratis. Je moet er bij het sluiten van de zak enkel voor zorgen dat het adreslabel van RePack naar buiten gedraaid is. Wanneer die zak aankomt bij RePack, krijg je een kortingbon voor een volgende aankoop in de bus. Die kan je bij Supergoods, maar ook bij andere, meestel ecologische webwinkels gebruiken.

- Als je iets van je bestelling wilt retourneren naar Supergoods, omdat je bijvoorbeeld een foute maat besteld had, dan kan je daarvoor uiteraard ook je RePack verpakking gebruiken. Let dan wel dat je het pakket niet naar RePack in Finland stuurt, maar naar Supergoods in Mechelen. Ook dan krijg je een kortingbon doorgemaild. 

Geniaal, niet? Met zijn innovatieve herbruikbare verpakkingssysteem heeft RePack dan ook enkele weken geleden de Nordic Council Environmental Prize gewonnen.