SUPERGOODS MECHELEN

Mon-Sat 10-18h

Onze-Lieve-Vrouwestraat 116

B-2800 Mechelen

Tel. +32 (0) 486 34 12 55

mechelen@supergoods.be
SUPERGOODS GENT

Mon 11-18h, Tue-Sat 10-18h

Brabantdam 56 B

B-9000 Ghent

Tel. +32 (0) 468 31 63 20

gent@supergoods.be
SUPERGOODS ANTWERP

Tue-Sat 10-18h, Sun 13-18h

Kloosterstraat 38

B-2000 Antwerp

Tel. +32 (0) 476 90 37 07

antwerpen@supergoods.be

Supergoods Mechelen

Mechelen Mon-Sat 10-18

Ghent Mon 11-18 Tue-Sat 10-18

Antwerp Tue-Sat 10-18 Sun 13-18

· · · Reacties

Cîme - Belgische, natuurlijke huidverzorging met roots in de Himalaya

· · · Reacties

Cîme skincare producten veroveren stilaan België en omringende landen. Dit kleine maar fijne, Belgische huidverzorgingsgamma is niet alleen biologisch, unisex en betaalbaar. De producten vallen ook op omdat ze gewoonweg goed werken. En dat komt omdat de ingrediënten in het hooggebergte van de Himalaya geoogst worden. Cîme organiseert er bovendien faire jobs en steunt er goede projecten. 

Ruwe omstandigheden, uitzonderlijke kracht

De actieve bestanddelen van de Cîme producten zijn afkomstig van planten die in de zuivere berglucht van de Himalaya groeien. Op een hoogte van meer dan 3000 meter zijn wilde rozen, duindoornbessen, edelweissbloemen en tal van andere uitzonderlijke planten perfect aangepast om te overleven in de meest ruwe omstandigheden, zoals extreme koude, felle wind en intens zonlicht.

Precies die moeilijke omgeving zorgt ervoor dat de actieve bestanddelen in de extracten en oliën uit de Himalaya heel wat sterker en uitgepuurder zijn dan ingrediënten uit gelijkaardige planten die geoogst worden op lagere hoogte. 

Cîme haalt haar producten bij eerlijk betaalde Nepalese boeren in de Himalaya.


Verwerking in Nepal: meer faire jobs, nog duurzamer

In samenwerking met enkele lokale partnerorganisaties in Nepal is Cîme gestart met het duurzaam verzamelen van in het wild groeiende planten, en de biologische teelt van kruiden die in de CÎME producten worden gebruikt, zoals palmarosa, kamille en edelweiss.

De actieve bestanddelen worden terplekke verwerkt tot extract, boter of essentiële olie. Dat breng niet alleen een meerwaarde met zich mee voor de lokale bevolking, maar reduceert onze ecologische voetafdruk ook drastisch: Cîme voert geen tonnen planten in, maar enkel zeer geconcentreerde extracten.

Door CÎME producten te gebruiken, helpt u mee aan het ondersteunen van deze duurzame lokale economieën, hetgeen de boeren en hun families de middelen geeft om hun levensomstandigheden te verbeteren.De verzameling van wintergroen (Gaultheria fragrantissima) in Nepal, één van de ingrediënten van onze Himalaya balsem.

Onersteuning project Little Doctors

Bij elk product dat u aankoopt, schenkt CÎME bovendien een deel van de opbrengst aan het ‘Little Doctors’-programma van de NGO Nepal Trust.

Nepal Trust is actief in Humla, één van de armste en meest geïsoleerde regio’s van Nepal. De gemiddelde levensverwachting is er 58 jaar en de regio kampt met een kindersterftegraad van meer dan 30%. Eén van de sleutels tot de oplossing van het probleem is de lokale bevolking reeds vanaf jonge leeftijd een basiskennis mee te geven op het vlak van gezondheid, hygiëne en goeie voeding. En dat is precies het doel van het Little Doctors programma.Litte Doctors Programma

***

Wil je de producten van Cîme beter leren kennen? Dat kan je tijdens Organic Beauty Dagen bij Supergoods. We organiseren 2 Cîme skincare ateliers: 19 februari in Gent en 22 februari in Mechelen. Inschrijven kan gemakkelijk online of in de winkels. 

Foto's: Cîme