SUPERGOODS MECHELEN

Mon-Sat 10-18h

Temporary address until end of september: Graaf Van Egmontstraat 20, 100 meters from our permanent address.

B-2800 Mechelen

Tel. +32 (0) 486 34 12 55

mechelen@supergoods.be
SUPERGOODS GENT

Mon 11-18h, Tue-Sat 10-18h

Brabantdam 56 B

B-9000 Ghent

Tel. +32 (0) 468 31 63 20

gent@supergoods.be

Supergoods Mechelen, Supergoods Gent

Mechelen: Mon-Sat 10-18h

Gent: Mon 11-18h Tue-Sat 10-18h

· · · Reacties

Myomy - duurzame fairtrade tassen

· · · Reacties

Duurzame lederen tassen? Het kan! Sinds 2007 brengt het Nederlandse Myomy fairtrade lederwaren op de markt met even veel aandacht voor de herkomst van de materialen en de productieprocessen als voor een stijlvol en kwalitatief design. 

Bij het maken van een duurzame lederen handtas komen veel uitdagingen kijken: de grondstoffen (de dieren), de productie (de arbeiders en de werkomstandigheden) en de wensen van de eindconsument. Op zoek dus naar een win-win-win zeg maar. 

 

De tassen van Myomy worden gemaakt van duurzaam leder, afkomstig van dieren die een mooi leven hadden op familiale boerderijen in India en Mongolië. Oudere of zieke dieren, geen massaproductie.

Het leder wordt bewerkt met nieuwe kleuringsprocessen met minder schadelijke stoffen. Myomy blijft voortdurend werken aan betere productietechnieken voor mens en omgeving.

De tassen worden met vakmanschap geproduceerd in fairtrade gecertificeerde ondernemingen. Zo dragen ze bij tot betere levensomstandigheden en toekomst voor de werknemers. 

Schoonheid in eenvoud: Met de My Paper Bag serie werd de eenvoudige papieren zak vertaald naar een langdurig en handig product. 

Tip: gebruik ook de ecologische onderhoudsproducten van Myomy om je accessoires nog langer mooi te houden.

Check out de collectie hier!