SUPERGOODS MECHELEN

Mon-Sat 10-18h

Onze-Lieve-Vrouwestraat 116

B-2800 Mechelen

Tel. +32 (0) 486 34 12 55

mechelen@supergoods.be
SUPERGOODS GENT

Mon 11-18h, Tue-Sat 10-18h

Brabantdam 56 B

B-9000 Ghent

Tel. +32 (0) 468 31 63 20

gent@supergoods.be
SUPERGOODS ANTWERP

Tue-Sat 10-18h, Sun 13-18h

Kloosterstraat 38

B-2000 Antwerp

Tel. +32 (0) 476 90 37 07

antwerpen@supergoods.be

Supergoods Mechelen

Mechelen Mon-Sat 10-18

Ghent Mon 11-18 Tue-Sat 10-18

Antwerp Tue-Sat 10-18 Sun 13-18

· · · Reacties

COSH! maakt eerlijk shoppen makkelijker

· · · Reacties

Je hebt het vast al ergens gezien als je fair fashion een beetje volgt: de website COSH!. Deze website werd begin september gelanceerd in Antwerpen om duurzaam winkelen makkelijker te maken én ook meer bewust. 

Hoe werkt COSH!? Veel info vind je dan wel online, maar eigenlijk is het de bedoeling dat je juist offline de eerlijke merken en winkels gaat ontdekken. De deelnemende winkels kan je scannen om te zien welke merken ze hebben en hoe die scoren qua milieuvriendelijkheid, werkomstandigheden, circulariteit en transparantie. Dat zorgt voor een pak meer info terwijl je aan het shoppen bent. 

Op de COSH! site kan je browsen op basis van eerlijke merken, stijl, doelgroep en dergelijke meer. De merkpagina geeft je veel info: via de icoontjes kan je snel checken hoe bepaalde duurzaamheidaspecten zitten, je leest er over het verhaal en de productie en kan er een lookbook bekijken met foto's van het kledingmerk. Bovendien kan je de verkooppunten van dit merk vinden, en bewaren voor je eigen shoppingroute.

Die shoppingroute is een belangrijke meerwaarde in de app. Je kiest dus winkels op de site, en COSH! maakt je je eigen persoonlijke shoppingroute. Dit is superleuk in steden zoals Antwerpen, Leuven of Gent waar al meerdere winkels aangesloten zijn.  

Wij vinden de mooie en overzichtelijke site alvast geweldig! Er is veel informatie over de merken, maar alles is goed gefilterd door COSH!, no nonsense - geen lege storytelling, maar wel feiten. De maakt het makkelijker de merken te vergelijken met elkaar en bewuste keuzes te maken.

Als je op COSH! site surft, aarzel je niet om in te schrijven, want dat loont echt. Vind je je favoriete merken nog niet op COSH!? Geen probleem, COSH! team gaat elke maand hard werken om nog meer merken te analyseren en te tonen op de site.

Achter COSH! zit een groot team, samengebracht door Niki de Schryver. Ze wilde haar kennis en ambitie samen brengen in dit project, in samenwerking met de merken en hun winkels, maar ook met diverse Vlaamse steden. De stad Antwerpen werkt bijvoorbeeld samen met COSH! om eerlijk shoppen op de kaart te zetten. Heel leuk is dat, zo'n groots opgezet initiatief rond duurzame mode in ons kleine Vlaanderen, gericht op de winkels die het verschil proberen te maken. Offline shoppen bij lokale handelaars is sowieso al een vorm van duurzaam winkelen. In die zin zorgt COSH! voor een win-win-win-verhaal. 

Op naar de Cosh site, vooruit, hop hop!

Foto's: COSH!