SUPERGOODS MECHELEN

Mon-Sat 10-18h

Onze-Lieve-Vrouwestraat 116

B-2800 Mechelen

Tel. +32 (0) 486 34 12 55

mechelen@supergoods.be
SUPERGOODS GENT

Mon 11-18h, Tue-Sat 10-18h

Brabantdam 56 B

B-9000 Ghent

Tel. +32 (0) 468 31 63 20

gent@supergoods.be
SUPERGOODS ANTWERP

Tue-Sat 10-18h, Sun 13-18h

Kloosterstraat 38

B-2000 Antwerp

Tel. +32 (0) 476 90 37 07

antwerpen@supergoods.be

Supergoods Mechelen

Mechelen Mon-Sat 10-18

Ghent Mon 11-18 Tue-Sat 10-18

Antwerp Tue-Sat 10-18 Sun 13-18

· · · Reacties

Hoodlamb winterjassen - vegan en duurzaam, voor de echt koude dagen

· · · Reacties

Het is altijd fijn om de winterjassen van Hoodlamb in de winkel te krijgen en uit te pakken. En dat weet je: het winterseizoen is nu echt wel begonnen. Aan de jassen is het ook niet moeilijk om te zien waarom ze zo populair zijn: het is meteen duidelijk dat je er geen kou in gaat hebben, er is erg goed over nagedacht en qua eco en fair passen ze perfect bij Supergoods.

Hoodlamb jassen zijn echt weer- en waterbestendig. Hoodlamb maakt ook (andere) jassen voor de poolexpedities van Greenpeace, om maar iets te zeggen.  Maar ook de collectie bij Supergoods heeft alleen maar jassen die echt warm zijn, zelfs bij fikse mintemperaturen. Voor wie naast de Belgische winter nog een tripje naar noordelijkere regionen gepland heeft, Helsinki of zo, is deze jas de juiste keuze. De jassen hebben een ecologische hennep-celluloce coating tegen water, dus je wordt er ook niet nat in.

Bovendien zijn de zijzakken zo gevoerd dat je hander er warm in blijven, zitten er verschillende soorten binnenzakken in - zelfs een speciaal voor documenten - en is een van de borstzakken gevoerd met brillenpoetsdoek - ideaal voor je zonnebril wanneer de zon laag staat in de winter! (Lees verder onder de foto)Hoodlamb jassen zijn vegan, en toch ook milieuvriendelijk - en dat is niet altijd zo vanzelfsprekend. Faux fur is vaak een faux pas tegen het milieu, zeker als het gemaakt is uit virgin petroleum. Hoodlamb gebruikt Satifur, een stof gemaakt uit hennep, gerecycleerde PET en acryl garens. Satifur is natuurlijk warm, want hennep is isolerend maar toch ademend. (Lees verder onder de foto)

 

Alle natuurlijke materialen zijn zo veel mogelijk biologisch geproduceerd. De jassen zijn gemaakt uit biokatoen, hennep en gerecycleerde biokatoen: Geen pesticiden, geen herbiciden, geen fungiciden, en dus ook minder allergenen. De gebruikte kleurstoffen zijn GOTS gecertificeerd. 

Hoodlamb jassen worden eerlijk geproduceerd in zorgvuldig uitgekozen familiebedrijven in China. Neem hier zeker een kijkje:

 

Check de collectie hier