SUPERGOODS MECHELEN

Mon-Sat 10-18h

Onze-Lieve-Vrouwestraat 116

B-2800 Mechelen

Tel. +32 (0) 486 34 12 55

mechelen@supergoods.be
SUPERGOODS GENT

Mon 11-18h, Tue-Sat 10-18h

Brabantdam 56 B

B-9000 Ghent

Tel. +32 (0) 468 31 63 20

gent@supergoods.be
SUPERGOODS ANTWERP

Tue-Sat 10-18h, Sun 13-18h

Kloosterstraat 38

B-2000 Antwerp

Tel. +32 (0) 476 90 37 07

antwerpen@supergoods.be

Supergoods Mechelen

Mechelen Mon-Sat 10-18

Ghent Mon 11-18 Tue-Sat 10-18

Antwerp Tue-Sat 10-18 Sun 13-18

· · Reacties

Kowtow - respect voor kleren en mensen

· · Reacties

Sinds vorig jaar zochten we een kwalitatief, minimalistisch slow fashion merk, om de leegte te vullen nadat het Franse L'Herbe Rouge ermee gestopt was. We hebben uiteindelijk gekozen voor Kowtow: een enigszins bekende naam bij heel wat slow en eco fashion fans ter wereld. Kowtow komt eigenlijk uit Nieuw Zeeland, maar de productie gebeurt fair in Indië.

De hele productieketen is zo duurzaam mogelijk, de kleren zijn van hoge kwaliteit en ze blijven in seizoenenlang in je garderobe - hopen wij! Wat we extra leuk vinden in de huidige selectie en in de lentecollectie 2018 is het frisse kleurenpallet, dat toch heel uniek is. Marigold geel is prachtig en rijk, en vind je naast natuurlijkere tinten als zand, poederroze of grijs. De prijsklasse van Kowtow is normaal gezien ietsje hoger, maar wij selecteerden enkel stukken uit de zogenaamde Building Block-collectie van Kowtow, vol leuke basisstukken.

Herfstcollectie 2017

Kowtow gebruikt alleen biokatoen dat fair trade gecertificeerd is (FLOI). Dat garandeert een leefbaar loon voor katoenboeren, steun voor duurzame projecten in de dorpen, voorafgaande betaling en milieuvriendelijke productiestandaarden. De fabriek van Kowtow in Kolkata in Indië steunt scholen, ook specifiek voor meisjes. De werknemers krijgen er ook ondersteuning bij de huisvesting, pensioen en sociale zekerheid. Het transport naar de fabriek is gratis, net als het onderwijs voor kinderen. Het recht op vakbondslidmaatschap is gegarandeerd. 

De SKAL biocertificatie voor het katoen dat Kowtow gebruikt, brengt ook vele andere voordelen voor de duurzame consument met zich mee: geen GMO's, teeltrotatie om de bodem te kunnen laten herstellen, manuele onkruidverwijdering in plaats van met herbiciden, bestrijding van ongedierte door natuurlijke vijanden in te zetten.

Herfstcollectie 2017

Als je dit allemaal leest, is het geen verrassing dat de naam Kowtow (spreek uit als 'Ko-tou') komt van een woord in het Chinees voor het tonen van diep respect, door zo ver door te knielen en buigen dat je voorhoofd de grond raakt.

Check de collectie hier.

 

Katoenproductie in Indië