Test: Und Gretel make-up

0 comments

Und gretel is een make-up lijn met Berlijnse roots. Het merk combineert een fris en hip imago met een organisch, natuurlijk karakter. Speciaal voor jullie testte Inge een aantal producten uit het gamma en gaf ze haar  ongezouten mening.

Tekst: Inge Verhoeven

ILGE POEDER

Het doel van dit transparante poeder is om je make-up te fixeren en langer mooi te houden. Het is natuurlijk moeilijk om te voorspellen hoe je er zonder had uitgezien op het einde van de dag, maar ik moet toegeven dat alles redelijk goed op zijn plaats is blijven zitten. Ik merk bijvoorbeeld dat mijn blush nog steeds mooi zichtbaar is, terwijl die anders al vrij snel vervaagt. Het poeder combineert vooral goed met de vloeibare foundation omwille van het matterend effect.

WINT MASCARA

Ik ben al lang op zoek naar de perfecte mascara maar word vaak teleurgesteld door klonterige types die snel uitdrogen. Mijn wimpers zijn sowieso niet lang, dus wanneer die nog eens gaan samenklitten is dat geen fraaie verschijning. Het borsteltje van deze mascara wordt gesierd door zijn eenvoud: het is lang, stijf en redelijk smal. Nothing fancy zou je op je eerste zicht denken, maar bij het aanbrengen van de mascara word ik allesbehalve teleurgesteld: hij doet verbluffend goed zijn werk. Hij verlengt mijn wimpers en laat geen klonters na. Door het lange borsteltje kan ik snel en efficiënt al mijn wimpers aanraken en tegelijk heel precies werken. Geen geklieder dus tijdens de ochtendroutine. It’s a keeper! Heb je graag volume in je wimpers? Breng dan een aantal lagen over elkaar aan.

TUNKAL CONCEALER

Und Gretel heeft dit zakformaat in de vorm van een soort pen niet uitgevonden, maar het gebruiksgemak ervan maakt dat het niet kon ontbreken in het assortiment. Een korte ‘klik’ is voldoende om het product tevoorschijn te zien komen op mijn borsteltje. Net zoals de foundation is deze concealer licht van textuur. Erg handig om kringen rond je ogen en oneffenheden te verdoezelen. Tip: kies een kleur die iets lichter is dan je eigen huidtint voor de zone onder je ogen. Dep het met je vingers, vermijd wrijven.HOLT EYE PENCIL

Ik ben een fervente gebruiker van eyeliner dus een oogpotlood is weer even wennen. Dit exemplaar is zacht genoeg van textuur om niet onaangenaam te voelen op mijn ooglid. Tegelijk laat het me ook toe om fijn te werken. Ik kamp met het nadeel dat er wrijving is tussen mijn bewegend en niet-bewegend ooglid, waardoor een potloodlijntje boven mijn oog al snel vervaagt. Ondanks het feit dat dit exemplaar het langer volhoudt dan zijn voorgangers, blijft eyeliner voor mij een betere keuze. Helaas dus geen ‘match made in heaven’.

TAGAROT LIPSTICK

Deze lippenstift heeft een aangename textuur en blijft redelijk lang vooraleer ik hem opnieuw moet aanbrengen. En - voor mij het allerbelangrijkste - hij droogt mijn lippen niet uit, wat ik vaak ervaar bij andere natuurlijke lipsticks. Om te vermijden dat je een te dikke laag smeert kan je gebruik maken van een penseeltje.

Mijn favoriete kleuren zijn Dahlia, een zachtrode kleur met een warme tint die bij meerdere huidtypes past, en Wood: een subtiele en neutrale kleur die zich even moet ‘zetten’ maar daarna een mooi, natuurlijk effect geeft. Tip: vermijd donkere kleuren lipstick op smalle lippen.


LIETH FOUNDATION

De foundation zit in een handig flesje met pompje en smeert makkelijk uit. Hij voelt licht en fris aan en ik voel hem niet zitten. Ik heb een aantal rode plekjes op mijn huid en die worden mooi verdoezeld. Tegelijkertijd heb ik na een week intensief gebruik niet het gevoel dat hij mijn poriën heeft verstopt. Wel moet ik even wennen aan het effect: ik ben het gewend om met poeder foundation te werken omdat ik er met de vloeibare versie snel heel zwaar opgemaakt uitzie. 

Deze foundation blijft in alle eerlijkheid langer zitten, maar ik moet wel wat inboeten op het natuurlijk effect. De foundation is beschikbaar in verschillende kleurtinten met zeer subtiele verschillen, waardoor ik zonder al te veel moeite één kon vinden die aansluit bij mijn huidskleur.

Tip: om de juiste kleur te kiezen breng je best een beetje foundation aan onderaan je kaaklijn.

 

CONCLUSIE

Ik heb mijn nieuwe mascara gevonden! De Wint Mascara heeft me zeer positief verrast. Ook de Tagarot lipstick gaat steevast mee in mijn handtas. Ik blijf een gewoontebeestje dus vloeibare foundation zal ik wellicht niet elke dag gebruiken, maar komt wel van pas op de dagen waarop mijn huid wat extra ‘hulp’ kan gebruiken. Het Ilge Powder is een extra stapje dat ik vanaf nu ook inbouw in mijn make-uproutine.

Ben je benieuwd naar de producten van Und Gretel? Supergoods biedt het volledige gamma aan. Kom de verschillende kleuren en producten uitproberen in de winkel en laat je bijstaan door één van onze verkopers.

 

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing
The cookie settings on this website are set to 'allow all cookies' to give you the very best experience. Please click Accept Cookies to continue to use the site.
You have successfully subscribed!